Nieuws
Aanbod
Belgie en Nederland
Zwitserland en Frankrijk
Tarieven
Contact
Inschrijven
Wie zijn wij?
Wat doen wij?
Regelgeving
Documenten
Webquest
Inloggen

Artikels & Pers

 

sneeuwklassen, een onvergetelijke ervaring
50 jaar openluchtklassen - toespraak mieke van hecke
waarom op openluchtklas gaan?
op openluchtklas...een positieve keuze
nieuwe subsidieregeling voor Antwerpse scholen

 

Nieuws & informatie

* Maximumfactuur voor meerdaagse extra-muros activiteiten: Vanaf schooljaar 2014-2015 mag hiervoor € 410,00 gevraagd worden.

* De sneeuwklasmappen voor de leerlingen werden herdrukt en naar de deelnemende scholen gestuurd. De bijhorende lerarenbundel, met alle correcties (inclusief genummerde doelen), staat onder de rubriek documenten 'Zwitersland & Frankrijk' op deze website.

* Wil je op safariklas? Dan is de actieve boerderij Den Elshorst op een boogscheut van de Beekse Bergen wellicht de ideale bestemming voor jullie project. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

*   Vanaf nu werken we ook samen met het Internationaal Jeugdontmoetingscentrum (IJ) in Lommel. Wanneer je interesse hebt voor een vredesklas in dit centrum, kan je ons per telefoon of e-mail contacteren. Heel wat scholen wensen immers in het kader van de herdenking van de wereldoorlog 1914-1918 rond het vredesthema te werken.

*   In Houffalize kan je sinds kort ook via onze organisatie op bosklas. Interesse? Contacteer ons. 

*   Vanaf begin 2013 werken we samen met Het Klokhuis in Gors-Opleeuw voor een Haspengouwklas en met Royal Astrid in Oostende voor een zeeklas. Interesse? Contacteer ons.

* Onze centrabrochure voor het schooljaar 2014-2015 verscheen in september 2013 met nieuwe openluchtklascentra in Gors-Opleeuw, Oostende, Lommel en Houffalize.

*  Sinds september 2013 hebben we een herdruk uitgebracht van het 'Ideeënboek Openluchtklassen', een bundel boordevol handige tips en concrete pedagogische suggesties om van elke openluchtklas een geslaagd project te maken. Elke deelnemende school krijgt een exemplaar toegestuurd. Je kan tegen betaling bijkomende exemplaren bij ons bestellen.

*   Naast digitale werkblaadjes voor de leerlingen (zie rubriek Documenten) zijn we nu ook gestart met het ontwikkelen van webquests (zie rubriek Webquest).

 

*  Math on the beach: Kinderen warm maken voor wiskunde is niet altijd gemakkelijk. In het spoor van Egyptische landmeters en geïnspireerd door de rijke Angolese zandtekeningentraditie ontwikkelde Greet Van Keymeulen aan de Arteveldehogeschool in Gent daarom een methodiek om met kinderen wiskunde te bedrijven op het strand. De opdrachten kunnen niet alleen worden uitgevoerd op het strand maar ook in een grote zandbak, op een mooi geharkte akker ... kortom overal waar we sporen in het zand kunnen trekken en beschikken over natuurlijke materialen zoals schelpen, steentjes, noten. Hoe alles in zijn werk gaat wordt uitgelegd in een didactische katern en een fotodraaiboek. De didactische katern & het fotodraaiboek ‘Math on the beach’ kan je bestellen op de website lulu.com
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Taal wijzigen...
Redirecting...